سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هروقت دیدی تنها شدی بدون خدا همه رو بیرون کرده تا خودت باشی و خودش ...
درباره ما

دوست دارم همیشه در خاطرم باشد که والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا/ من عمل بما علم ، ورثه الله علم ما لم یعلم/ من عمل بما علم، کفی ما لم یعلم/ کونوا دعاء الی الله بغیر السنتکم/ و همیشه فراموشم نگردد که دنیا خود همه وقت بی آب(سراب) است اما از او بی آب تر کسی است که بدین بی آبی راضی گردد.
لینک های ویژه
پیوندهای روزانه
دیگر امکانات
مطالب اخیر وبگاه

 

بسم الله الرحمن الرحیم

جنبش دانشجویی کرمانشاه

سابقه تاریخی جنیش دانشجویی

آنچه را هموراه در خصوص مقیاس اصالت جنبش دانشجویی و ارتباط آن با متن جامعه بیان می گردد می توان در ارزیابی جریانهای دانشجویی دانشگاههای استان کرمانشاه نیز بکار بست.جریان دانشجویی در دانشگاههای کرمانشاه در طول حیات خود با درجات و سطوح مختلفی برخاسته ار واقعیات جامعه بوده است.اقشار مختلف جامعه در هر منطقه از کشور ، چه از زاویه تقسیمات رسمی کشوری و یا همگونی غیر رسمی نژادی و زبانی به آنها بنگریم ، گر چه ویژگی ها، تهدید ها و فرصت هایی متاثر از فضای غالب کشور دارند اما در عین حال در بسیاری از خصیصه ها نیز مولود آن منطقه خاص هستند. اما متاسفانه اغلب چنین وجوه تمایزی نادیده انگاشته می شود.آنچنان که در بررسی آسیب های جنبش دانشجویی در کرمانشاه اشاره خواهد شد عوامل خارجی (مقصود خارج از منطقه ) به تزریق همسان گرایی جنبش دانشجویی با جنبش دانشجویی مرکز کشور و سایر مناطق کشور پرداخته اند.

برجسته ترین عناوینی که در بررسی تاریخی جریانهای دانشجویی در کرمانشاه قابل ذکرند تشکل های زیر هستند:

1- انجمن اسلامی دانشگاه رازی

2- بسیج دانشجویی دانشگاه رازی و دانشگاهها ی آزاد ، پیام نور و علمی کاربردی

3-تشکل دانشجویان آزادیخواه وبرابر طلب دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

4- تشکل مصباح دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

5- تشکل انتظار دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

6-جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی

7- انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه رازی

 

 8-انجمن اسلامی دانشجویی عدالت‌گرای دانشگاه رازی

در تقسیم بندی جنبش های دانشجویی در تاریخ سیاسی دانشگاههای کشور ومنطقه از جهت مبانی فکری ونظری سه گروه عمده وجود دارند که با توجه به مبانی اعلام شده توسط موسسین تشکل وهمچنین نوع موضع گیری در قبال مسائل و رخدادهای سیاسی اجتماعی ، آنها قابل تفکیک هستند.

الف) تشکل های اسلامی

ب)تشکل هایی با گرایشات ملی گرایی ولیبرالیسم

ج) تشکل های پیرو نظریه مارکسیسم وسوسیالیسم

در میان تشکل های یاد شده تنها تشکل دانشجویان آزادیخواه و برابر طلب دانشگاه آزاد در دوره فعالیت کوتاه خود اعلام کرد که مبانی فکری مارکسیستی دارند و سایر تشکل ها مبانی اسلامی را بعنوان اصول نظری خویش معرفی نمودند گر چه در عمل و موضع گیری ها ، برخی از تشکل ها گرایشات لیبرالیستی وملی گرایی آنها بیش از دلبستگی به مبانی اسلامی بوده است.

برخی از حرکتها و فعالیتهای جنبش دانشجویی در کرمانشاه را که می توان بصورت گذرا بدان اشاره نمود عبارتند از:

1-     حضور در مبارزات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس وتقدیم بیش از 81 دانشجوی شهید

2- انتشار نشریات دانشجویی متنوع  با محتوای فرهنگی وسیاسی و علمی

3-اعتراض ها و تحصن دانشجویان بسیجی در خصوص نقد عملکرد مسئولین دانشگاه رازی ، آزاد اسلامی وپیام نور در ادوار مختلف

4-حضور در گردهمایی ها وفعالیتهای مذهبی و سیاسی مرکز و شهرستانهای استان

5-برگزاری جلسات سیاسی فرهنگی و دعوت از سخنرانان منطقه ای وکشوری و برخی اعتراضات دانشجویی متعاقب آن

6- تجمع اعتراض آمیز تشکل‌های دانشجویی عدالتخواه نسبت به وضعیت نابسامان شورای شهر کرمانشاه وحمایت ا از تصمیم هیات حل اختلاف استان درباره انحلال شورای شهر و در نهایت حضور نمایندگان تعدادی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های کرمانشاه در وزارت کشور وپیگیری انحلال شورای شهر کرمانشاه در سال 1386

 

7-تجمع دانشجویان بسیجی در فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه و درخواست اعزام بمنظور کمک به مردم مظلوم غزه

8-تجمعات و اعتراضات دانشجویان دانشگاه رازی همسو با اعتراضات دانشجویی تیرماه 1387

9-اعتراضات دانشجویی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 1388 با محوریت دانشگاه رازی و تخریب ساختمان های دانشگاه رازی ومتعاقب آن تجمعات اعتراضی در مقاطع مختلف همان سال همسو با برخی از دانشگاهای بزرگ کشور

10-تحصن دانشجویان آزادیخواه وبرابر طلب در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

آسیب شناسی جنبش دانشجویی در کرمانشاه

جنبش های دانشجویی با توجه به ویژگی های فعالان آن که بعنوان نماد جوانی وآگاهی و دانش جامعه شناخته می شوند نقاط قوت فراوانی همچون روحیه نقادی وخستگی ناپذیری در پی گیری مطالبات و محافظه کار نبودن یا به بیانی رساتر دوری از عافیت طلبی بدلیل عدم وابستگی به مناصب دولتی را دارا هستند. در عین حال آسیب هایی نیز هموراه موجب انحراف جنبش های دانشجویی از مسیر صحیح خود شده است.

دانشگاه رازی بعنوان قدیمی ترین دانشگاه استان که در سال 1351 تاسیس گردیده است بیش از سایر دانشگاه های استان در جنبش های دانشجویی سهیم بوده است اما بدلیل جو غالب دانشجویان غیر بومی در تشکل ها و حضور بیشتر آنها در محیط خوابگاه و دانشگاه، معمولا جریان های دانشجویی را به سوی مشکلات و رخدادهای نامتجانس با منطقه واستان سوق داده اند.

آسیب دیگر که می توان ادعا نمود جنبش های دانشجویی بسیاری ازدانشگاههای استان و کشور را همیشه تحت تاثیر خویش قرار داده است جهت دهی به جریانات دانشجویی از سوی فعالان سیاسی است که معمولا همزمان با ایام انتخابات بوده و به سیاست زدگی جریانات دانشجویی منجر شده است. که این پدیده نیز منجر به فاصله گرفتن تلاش و عزم جنبش های دانشجویی از مشکلات و نابسامانیهای منطقه خویش بوده است.

از سوی دیگر اکثر دانشجویان فعال در جریان های دانشجویی بدلیل عدم امکان ادامه تصیلات در مقاطع بالاتر خصوصا در دهه های گذشته ناچار دانشگاههای استان را ترک می کردند و این امر موجب فقدان یک عزم پایدار و مداوم در فعالان دانشجویی دانشگاههای استان شده است.

امید آنکه جنبش های دانشجویی با نیل به خودآگاهی واستقلال و ارتباط هر چه بیشتر با متن جامعه و درک نیازهای واقعی آن موجبات رشد وپیشرفت منطقه واستان و در مقیاس وسیعتری با هم نوایی با سایر جنبش های دانشجویی در مناطق مختلف کشورمان ، سرافرازی میهن اسلامی ایران را در تمامی عرصه های علمی ،فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی را رقم زنند.

 

 




نویسنده محمد امین در چهارشنبه 95/9/17 | نظر

طراحی و کدنویسی قالب : علیرضاحقیقت - ثامن تم

Web Template By : Samentheme.ir

آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
برچسب‌ها
طراح قالب
ثامن تم