سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هروقت دیدی تنها شدی بدون خدا همه رو بیرون کرده تا خودت باشی و خودش ...
درباره ما

دوست دارم همیشه در خاطرم باشد که والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا/ من عمل بما علم ، ورثه الله علم ما لم یعلم/ من عمل بما علم، کفی ما لم یعلم/ کونوا دعاء الی الله بغیر السنتکم/ و همیشه فراموشم نگردد که دنیا خود همه وقت بی آب(سراب) است اما از او بی آب تر کسی است که بدین بی آبی راضی گردد.
لینک های ویژه
پیوندهای روزانه
دیگر امکانات
مطالب اخیر وبگاه

حضرت آیت الله مصباح (دام ظله): حمایت از حرکت های اسلامی در سراسر عالم با سرنوشت اسلام ارتباط دارد و وظیفه ماست که حامی این حرکت ها باشیم

پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت آیت‌الله مصباح یزدی: مدرس اخلاق حوزه علمیه قم با توجه به فرا رسیدن سال جدید، به حساب رسی رفتار و اعمال سفارش کرد.
ایشان خاطر نشان کرد: «در این روزهای پایانی سال که همه به حساب رسی کسب و کار خود می پردازند، شایسته است انسان نسبت به اعمال سال گذشته خود نیز محاسبه ای داشته باشد».

وی ادامه داد: «سنجش اعمال در دو بعد مورد بررسی قرار می گیرد: بعد شخصی رفتار هر انسان و بعد دوم، وظایف اجتماعی، خانوادگی، کشوری و بین المللی هر شخص».
حضرت علامه مصباح(دام ظله) با اشاره به شاخص سنجش اعمال انسان، اظهار داشت: «اگر وضعیت امروز ما از حیث انجام واجبات و خیرات و ترک محرمات، نسبت به ابتدای سال ترقی و پیشرفت کرده باشد، ما در سیر اعمال خود راه درستی را طی کرده‌ایم و باید شکرگزار این نعمت الهی باشیم؛ اما اگر پس رفت و تنزل کرده باشیم، باید در اعمال خود تجدید نظر کنیم و به مسیر درست و صحیح، بازگردیم».
ایشان اضافه کرد: «اگر در علاقه به زخارف دنیا و جمع مال و اموال، حریص تر شده‌ایم، بدانیم تنزل کردیم؛ و اگر انگیزه خدمت به خلق خدا و ایثار و مقدم داشتن دیگران در ما زیادتر شده، نشانه ترقی است و باید حق شکر آن را به جا آوریم».
وی در ادامه بعد دوم رفتارهای انسان را مورد توجه قرار داد و افزود: «وظایف اجتماعی، و نحوه رفتار ما در محیط خانواده، شهر، کشور و نیز در حوز? بین‌المللی، وظایف سنگینی است و باید بررسی کنیم که آیا این وظایفمان را هم درست انجام داده‌ایم یا کوتاهی از ما سر زده است».
عضو مجلس خبرگان رهبری، با استناد به کلام امام راحل(ره) یادآور شد: «حضرت امام(ره) با آن عظمت و درجه علمی و فقهی، می فرمودند "بعضی چیزها از نماز هم واجب‌تر است"؛ اگر کاری را احتمال بدهیم که واجب تر از نماز باشد، آن حفظ نظام است».
ایشان اظهار داشت: «امسال جریانات خاصی در کشور رخ داد، که در تاریخ کم‌نظیر بود و می توان این جریانات را از چند بعد مورد بررسی قرار داد».
وی با اشاره به این‌که فتنه سال اخیر، یک امتحان بزرگ الهی برای جامعه بود، تصریح کرد: «در این امتحان اکثر قریب به اتفاق مردم، سرفراز شدند و باید اعتراف کرد، رفتار مردم ما در مقابل فتن? اخیر، نشان از ایمان، آگاهی، بصیرت، آمادگی برای انجام وظیفه و عشق به ولایت داشت که در تاریخ مثال زدنی است».
ریاست مؤسس? آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، اضافه کرد: «اقلیتی هم بسیار بد امتحان دادند؛ آن‌قدر بد که باز هم در تاریخ کم‌نظیر بود و اگر ما رفتار این اقلیت را با کسانی که در مقابل امیرالمؤمنین و سیدالشهداء(علیهما السلام) جنگیدند، مقایسه کنیم، تصور نمی‌کنم که گناه آن ها بیشتر از این اقلیت باشد».
ایشان افزود: «اگر اینها کسانی بودند که نسبت به مسایل سیاسی کشور بی‌اطلاع بودند، حرفی نبود؛ اما این ها در زمرة هوشیارترین افراد و آشناترین مردم به مسایل سیاسی کشور بودند، کسانی که مهم‌ترین پست های کشور را در دست داشتند و حکم خود را از دستان مبارک امام(ره) گرفته بودند؛ اما کاری کردند که خود را هم قطار جاسوسان اسرائیلی قرار دادند».
وی با تأکید بر این‌که در این بین گروه سومی هم بودند که رفتاری مبهم و چند پهلو از خود نشان دادند، گفت:«ما باید ببینیم که ما در کدام یک از این سه گروه قرار داشتیم و آیا وظیف? خود را درست انجام دادیم؟».
حضرت علامه مصباح(دام ظله) یادآور شد: «این اتفاقات تازگی ندارد؛ بلکه در زمان امیرالمؤمنین(ع) نیز مصادیق فراوانی دارد، چنانچه حضرت امیر(ع) در خطب? 43 و52 نهج‌البلاغه با اشاره به جنگ‌های صفین و جمل، وضعیت خود را در مقابل این گروه چنین توصیف می کند: کار به جایی رسید که آن‌قدر فکر کردم که خواب از سرم پرید؛ اطراف قضیه را سنجیدم و هیچ شکی نبود که یا باید کافر شوم و یا در مقابل فتنه‌گران بایستم و بجنگم».
وی تصریح کرد: «اگر بتوانیم با این فتنه ها حال خود را بسنجیم، شاید بتوانیم بفهمیم در کدام صف قرار می گیریم؛ اگر آن‌روز در کنار حضرت علی(ع) قرار می گرفتیم، امروز باید در صف نایبش قرار بگیریم؛ اما اگر شک داریم، بدانیم ایمانمان ضعیف است».
عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: « بعد از دوسال و روشن شدن بسیاری از مسایل، آیا هنوز هم جای شکی وجود دارد؟».
ایشان در پایان به حادثه کم نظیری که در منطقه به وجود آمده اشاره کرد و اظهار داشت: «حرکت عظیم انقلابی که در چند کشور منطقه، به‌خصوص بحرین به‌وجود آمده، نشان? موج بیداری اسلامی است».
ریاست مؤسس? آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، خاطر نشان کرد: «نکته اول بیداری عالم اسلام است. مسلمانان بعد از حدود دو قرن که تحت فشار کفار و مستکبران هستند، بیدار شدند و با چنین حرکت عظیمی که بی سابقه است، در صدد احقاق حق برآمده‌اند».
ایشان افزود: «نکته دیگر این است که ما می بینیم در کشورهای دیگر ناامنی‌هایی بوجود آمده، مردم بی گناه کشته می شوند و در فقر و گرسنگی به سر می برند، ولی ما در این کشور با امنیت زندگی می کنیم و این خود موهبت الهی است که باید قدردان و شکرگزار آن باشیم».
وی اضافه کرد: «مسأله سوم وظیف? ما در مقابل این حرکت عظیم و نسبت به این حوادث اجتماعی است که برای مسلمین اتفاق افتاده است؛ ما در این شرایط چه کاری باید انجام دهیم؟».
حضرت آیت الله مصباح(دام ظله) یادآور شد: « کسانی بودند که می گفتند، مسایل کشورهای دیگر چه ربطی به ما دارد؛ یا بعضی دیگر توجیه می کردند که این ها با ما اختلاف مذهب دارند؛ اما منطق اسلامی می‌گوید باید از هر مظلومی حمایت و دفاع کرد».
ایشان تصریح کرد: «مسأله مهم‌تر این است که این فتنه ها محصور به یک کشور نمی شود، بلکه جای پا برای تجاوز به سایر کشورها را هم باز می کنند؛ این متجاوزین دشمن اسلام هستند و هدف آن ها نابودی اسلام است».
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: «حمایت از حرکت های اسلامی به سرنوشت اسلام ارتباط دارد و وظیفه ماست که حامی این حرکت ها در سراسر عالم باشیم».
ایشان تأکید کرد: «اگر درست ارزیابی کنیم، این بیداری اسلامی که ایجاد شده، یکی از میوه های درختی است که در ایران بدست امام خمینی (ره) غرس شده است».
وی اضافه کرد: «باید نسبت به این حوادث هوشیارتر باشیم، زیرا تا این عالم هست، امتحان الهی باقی ا-ست. ما باید از حوادث گذشته درس بگیریم و خودمان را برای امتحانات آینده الهی آماده نگه داریم».




نویسنده محمد امین در شنبه 90/1/6 | نظر

طراحی و کدنویسی قالب : علیرضاحقیقت - ثامن تم

Web Template By : Samentheme.ir

آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
برچسب‌ها
طراح قالب
ثامن تم